top of page
Clapping Audience

ORKA Lustrum Stimuleringsprijs

De genomineerden voor de ORKA Stimuleringsprijs zijn bekend!

​De ORKA bestaat dit jaar 350 jaar en we bieden 1 organisatie in dit lustrumjaar de kans op een financiële bijdrage van maximaal € 35.000,-. Met de prijs stimuleren we sociaal-maatschappelijke ideeën die (sociale) armoede voorkomen of bestrijden. De ideeën worden vertaald naar projecten en zijn binnen twee jaar te realiseren. Voor de Stimuleringsprijs riep de ORKA in februari organisaties op om ideeën in te zenden. Er zijn in totaal 17 inzendingen binnengekomen waarvan er negen passend waren en door zijn gegaan naar de jurybeoordeling. 

De jurybeoordeling

Alle inzendingen zijn beoordeeld door vijf juryleden, bestaande uit de vier regenten van de ORKA geleid door onafhankelijk juryvoorzitter Hans Spekman. De initiatieven werden gewogen aan de hand van criteria als impact, probleemoplossing, innovatie, inclusie en organisatie. We zijn verheugd te kunnen delen dat er drie initiatieven zijn genomineerd!

Wij feliciteren Krachtwijken, JINC en de Tussenvoorziening/ armoedecoalitie Utrecht! 

De genomineerden gaan hun idee verder uitwerken tot een plan met een begroting en dekkingsplan. Voor de uitwerking van het plan biedt de ORKA professionele begeleiding aan door Blooming Projects. De begeleiding bestaat uit een workshop en feedback op het plan. Tijdens de workshop leren de genomineerden het idee om te zetten in een praktisch, uitvoerbaar en haalbaar plan, hoe je maatschappelijke meerwaarde creëert en tot duurzame resultaten komt. Op die manier heeft de genomineerde, of ze nou winnen of verliezen, hoe dan ook veel baat bij dit traject!

De genomineerden

• Stichting Krachtwijken met het initiatief ‘Jongerencoaches’ 

• JINC met het initiatief ‘Carrièrecoach basisonderwijs/ vmbo’

• De tussenvoorziening met het initiatief ‘Sleutelouders’ 

Op 12 september 2024 presenteren de organisaties hun plannen aan het grote publiek tijdens het Lustrum Symposium en wordt de prijs uitgereikt door juryvoorzitter Hans Spekman.

​ 

bottom of page