top of page
Mariahoek12.jpg

OK Jeugdkampen

Handen uit de mouwen! 

 

Op zaterdag 13 april staken de regenten van de ORKA de handen uit de mouwen op de materiaaldag van de Oud-Katholieke Kampcommissie. Dit deden we in het kader van de lustrum NLDoet activiteiten, waarbij de ORKA-regenten zich inzetten voor activiteiten passend binnen haar doelstelling. Normaal gesproken beoordeelt de ORKA initiatieven van andere organisaties.

Al sinds jaar en dag financiert de ORKA voor een aanzienlijk deel deze jaarlijkse kampen. Jeugd en jongeren zijn, naast ouderen, de doelgroepen van de ORKA: zij hebben immers de toekomst!

 

Op deze zaterdag hebben we, na een mooi welkomstwoord van Sabine de Rijk (voorzitter Kampcommissie), samen met de jongeren diverse klussen opgepakt: van tenten impregneren, het schilderen van materiaalboxen tot het inspecteren van de EHBO-dozen en nog veel meer. En passant werd ook nog wat creatief voorwerk gedaan voor het Voorjaarskamp. En dit alles onder een heerlijk zonnetje! 

Ook de inwendige mens werd niet vergeten: immers, één van de hoogtepunten van de materiaal dag is de (snack)lunch met heerlijk ‘bruin fruit’ 😊.

Tijdens deze dag heeft de ORKA ook aangekondigd de OK Jeugdkampen nog structureler te gaan steunen voor de periode 2024 – 2026.

Het was een fantastische dag!

Foto's gemaakt door Aad van Vliet

80+ lunch

Onverwacht bezoek bij de 80+ lunch: De weesjongens van weleer!

Op zaterdag 1 juni ontvingen de ORKA-regenten, in het kader van het 350-jarig bestaan, zo'n 30 Utrechtse parochianen van 80 jaar en ouder voor een lunch in de Gertrudis Kapel. Tevens hadden ook heel wat leden van de SWOKU (Sociaal Werk Oud-Katholiek Utrecht)-bezoekersgroep (een initiatief van de ORKA in de jaren ’70 na sluiting van het rusthuis) en de Commissie 55+ gevolg gegeven aan de uitnodiging, 

De gasten werden muzikaal ontvangen met pianospel door mede-parochianen Toos Mugge en Ellen van der Steen. 

Een doorlopende fotopresentatie van diverse activiteiten in de afgelopen decennia (koffieochtenden, dagjes uit etc.) riepen bij de gasten veel herinneringen op. Op de vraag of de gasten nog levendige herinneringen aan het rusthuis hadden werd uitvoerig gereageerd door het vertellen van ervaringen en anekdotes. 

Maar de klap op de vuurpijl van de bijeenkomst was toch wel het bezoek van twee weesjongens, genaamd Henk (Schoon) en Louis (Runhaar). Zij vertelden verhalen over hun ervaringen uit de rijke historie van de ORKA en hadden zelfs voor een kleine proeverij gezorgd, in de vorm van karnemelksepap met kapucijners. Dit kregen de wezen vroeger dagelijks te eten. Ook zongen zij een op het lustrumthema toepasselijk lied dat iedereen meerdere keren uitbundig meezong. Deze act was een zeer creatieve, verrassende en humoristische voorstelling waar iedereen met volle teugen van genoten heeft.
Hiermee leerden de aanwezigen tot nu toe nog onbekende talenten van onze pastores kennen!

Veel gasten hebben leeftijdsgenoten – soms na vele jaren – weer ontmoet, gesproken en samen herinneringen opgehaald.

Iedereen was het er over eens dat het een heel gezellige en geanimeerde bijeenkomst was.

 

Wij kijken met heel veel plezier terug op deze dag!

Foto: weesjongens Henk en Louis, gemaakt door Ingrid van Kasteel

bottom of page